Pazar, Ocak 25, 2009

Biten ilişki (2007)


film izlemeye bayiliorum.. allah biliyor, iki dakika bos kalsam direk aciyorum film izliyorum. ipoddan bilmem nereden devamli.. filmleri izledikten sonra da en büyük zevkim imdb'ye felan gidip film hakkinda gereksiz bilgiler almak.. mesela cekim hatalarini, devamlilik hatalarini falan irdelemek..

hadi boyleyken biten ilişkiyi bir filme dondureydik, heralde imdb soyle yazardi

BİTEN İLİŞKİ (2007)
oynayanlar: azuth , serpil cakmakli..

çekim hatası: serpil'in bazı sahnelerde, azuth ile konusurken apacik bir sekilde "aziz" dediği gözüküyor.. aziz bir önceki ilişkisindeki rol arkadasi

devamlilik: bazı sahnelerde serpil ağlıyor görünüyor. fakat yakin cekimlerde göz yasinin olmadigini goruyoruz.

devamlilik: ilk sahnelerde, serpil'i futbolu sevdigini soylerken goruyoruz. fakat ilerleyen sahnelerde, futbol'dan nefret ettigini acikliyor

zaman hatasi: bir sahnede, serpil "notebook" filmini izlerken filmi izlemeyi birakip sinemada sevistiklerinden bahsediyor. ama notebook filmi gosterimdeyken, ilişkileri daha başlamamıştı.

gerçeklik hatasi: kimse aynı zamanda "aldatip" sevemez.. serpil'in aldattiktan sonra "seni seviyorum" demesi hataya yol aciyor.

gerçeklik hatasi: yil başı partisinde, serpil gelip "ya koku mu, yeni bir parfum aldim da ben" diyor.. oysa ki hiç bir parfum şirketi, axe body spray for men, i taklit edip kadinlar için kullanilir duruma sokmaz.

devamlilik hatasi: parti sahnesinde, serpil in sütyeni, ilk sahnelerde varken, tuvalete gittikten sonra yok oluyor..

devamlilik hatasi: bir sahnede serpil, azuh'a atki ordugunu soylerken, yakin cekimlede atkinin etiketi gorulüyor..

devamlilik hatasi: bir sahnede "u2 albümün bende gerizekali" derken serpil, aslinda azuth ona hiç u2 albümü vermedigini farkediyor. u2 albümü serpil'in yeni sevgilisinin bir armagini olarak onda..

eglenceli olabilir boyle bir sey.. hoş beklediim kadar komik olmadi ama yine de eglenceli.