Perşembe, Ocak 22, 2009

Hans Christian Andersen


Bir ara masallar hakkında upuzun bir şey yazmak istiyorum ama şimdilik bu arkadaş hakkında yazayim.. Hans Christian Andersen sanirim danimarka gizli servisinin tum dunya cocuklarinin ruh sagligi ile oynayarak,gelecek nesillerin manyak olmasini saglamak icin egittigi yazar..
kardesim bu hikayeler nasil depresiftir boyle..okusun cocuk sonra o cocuktan hayir bekle..buyuyunce kibrit tutamayan,somineye yaklasamayan,hep kugu olcaklari gunu bekleyen,karda disari cikamayan,bir gun olsun boylarinin aniden uzayacagini bekleyen hasta ruhlu insanlar yetistirmistir andersen..

belki de yayincinin sucudur..buyukler icin roman yazan andersen bi karisiklik sonucu cocuklar icin yazio zannedilmistir..yok olamaz bu sacmaladim..

sonucta basarili olamamistir andersen..cocuklar arasinda depresif havasi tutulmamis pokemon veya avatar veya sihirli annem e yenilmistir.. danimarkada bu planinin basarisini sadece 1992 avrupa kupasinda kupayi kaldirarak gormustur.. yoksa tarih icinde pek bi basarili olamamislardir.. zaten soğuk milletten evliya, anca sarışın ise ve kadın ise sok avluya demisler.. (şimdi uydurdum.. o kadar başarılı bir "ata" olamayacağım sanırım)