Perşembe, Ocak 22, 2009

14 Temmuz 1987 Queen Afyon Konseri


bugun paso gerilere gittim. anılar silsilesi içinde yüzüyorum.. bu konser asla unutamadigimiz bir konserdir.. onu başta söyleyeyim de.. nasil unutulur ki yahu, hangisini anlatayim hem under pressure da seyircilerin ellerindeki su siselerini havaya atmalarindan mi bahsedeyim, bohemian rhapsody de afyon atatürk stadinin kolonlarindan ses gelmesini mi soyleyeyim..

mükemmel bir gündü.. biz konserden bir gün once izmirden otobusle kalkmis afyonkarahisar ataturk stadyumunun onunde cadir kurmustuk.. insanlar queen sarkilari soyluyor egleniyorlardi.. derken gece 23 dolaylarinda bir grup genc "abii duran duran siker atar queen i" diye gelip asabimizi bozmus bilindik acidci rockci kavgasi afyon ovasinda "savasa" donecekken bunu afyon polisi onlemisti..

konser mükemmel bir acilisla "one vision" ile basladi.. yikiliyordu atatur stadi.. yanlis hatirlamiorsam tam playlist soyleydi

"one vision"
"tie your mother down"
"seven seas of rhye"

bu 3 sarkidan sonra freddy seyirciye donup "tesekkürler afyon" dedikten sonra türkce "you are our best audience ever" diye de eklemisti.. allahim suncacik afyon alenen queen in en mükemmel seyircisi olmustu.. hayatimda tattigim en büyük onurlardan birisidir bu.. ve konser devam etti

"a kind of magic"
"under pressure"

under pressure da tam cilgina donmustuk.. stad dar geliyor hatta afyon ovasi dar geliyordu.. sonra beklemedigimiz bişi oldu bas ritimleri duyulmustu artik durdurmazdik.. tozu yutuyorduk..
"another one bites the dust"

bir ara verilince herkes tuvaletlere gitmisti.. heyecandan resmen altimiza ediyorduk.. orada tanistigim arkadasim hakki ile hala konusur eski günlerden bahsederiz.. queen tuvalet arkadasim hakkiya buradan selam etmek isterim..

"i want to break free"
ikinci yari mükemmel baslamisti.. sahsen benim en cok sevdigim sarkisi i want to break free ile yani..

"is this the world we created?"
"bohemian rhapsody"

bohemian rhapsody deki afyon ataturk stadi gozumun onunden gitmiyor dostlarim.. o gün o gazla salsaniz afyonu yüzerek yunanistana gider tüm tarihi eserleri alir afyon arkeoloji müzesine koyardik heralde.. hep beraber "bismillah" demisligimiz simdi gozlerimde canlandi resmen..
"hammer to fall"
"radio ga ga"
"we will rock you"
bu sarkida tuvalette oldugum icin eslik edememis ama yine de duvara cisimle "siktik mi?" yazmistim.. hey ki hey..

"friends will be friends"

"we are the champions"

bu sarkidan evvel fredi sahane bir türkce ile "afyonkarahisar icin.. mor beyazlar icin queen" diyip we are the champions u soylemeye baslamisti.. bazi kendilerini bilmez insanlar "sampiyon afyon" diye 3 lü cekmeye basladilarsa da sarki sonunda bir sonraki sarki buna izin vermemisti..

"god save the queen"
queen kapanisi mükemmel bir cest ile god save the queen yerine "god save the ata" diyerek, kocatepe yi parmagi ile gostererek yapmisti.. o gün orada bulunan insanlar bu sahneyi gorunce aglamadilarsa yalan soyluyorlardir dostlarim emin olun..

velhasil her güzel sey gibi bu konser de bitti.. agizlarda mükemmel bir tat, belleklerde asla unutamayacagimiz güzelliklerle.