Perşembe, Ocak 22, 2009

İsimler ve Olcay Teyze


Bu isimlerin genel bir karakter yapısı var. Yani belli isimde olanlar er yada geç aynı karakter imajlarını sergiliyorlar. Mesela tüm şadan isimli erkekler, illaki otobüste "arkadaşlar biraz ilerleyelim, durakta yolcu var.. ablacim sen kenara geç, kardeşim sen al kucağına çocuğunu" şeklinde ortami toparlarlar.. Cerenler eski sevgilidirler, tayfunlar esmer ve yavşaktir.. böyle bir konsept var.. ya da bana öyle geliyor.. ama esas bahsetmek istediğim "olcaylar"..

olcay ismi her ne kadar yazarlarin hafif varoluscu,akil fikir sahibi,bir takim hatalar yapan,bunlarin ceremesini ceken,yazarin biraz da kendisini anlatmak istedigi durumlarda kullandiklari bir isim olsada yazarlarin aklina bu isim hop tri lay lom sekilde gelmemistir..

mesela bakin benim bi olcay teyzem vardi..hic evlenmemis ama capkinligin kralini toplum onunde "orospuluk" damgasi yemeden icra edebilmis bunun nedeninin verdigi kararlarda ki isabetleri oldugu,kimi zaman hayati iplemeyen kimi zaman hayati en cok ipleyen insan olan ( ki varolusculuk hem de hafifinden sayilabilir bu) annemin dahil bir suru mahalleli kadinin evlilik icindeki iliskilerini danistiklari bir teyze olmustur olcay teyze..

sonra ne mi oldu olcay teyzeye..haketmedigi bi adamla evlendi..focaya tasindi..simdi focada haketmedigi bi sekilde yasiyor..

cok guzel kadindi olcay teyze..diana dan daha cok hakediyordu prenses olmayi..