Salı, Ocak 13, 2009

folsom hapishanesi ve dogum gunu


dogum gunlerinin varlıklarına pek inanmıyorum son günlerde. hele ki benim gibi hayata geç kaldigini düsünen birisi, dogum gunlerinde pek neseli olamiyor.. oldum olasi cocuk dahi, genc yetenek gibi sıfatlar ile cagrilmak istemisimdir zaten. ama olmadı, artık olmayacak. her hangi bir spor dalinda "genc yetenek" olarak anılmayacak yaştayım artık.. ancak işte "genç yatırımcı","genç iş adamı","genç prostat hastası" gibi bir şey olabilirim.. çeyrek asırlık dev olduk şaka değil..

her neyse.. dogum günlerinin en güzel yanı, sanırım, "tarihte bugun" köşesinin anlamlı olması. orlanda bloom doğmuş bugun.. baska da öyle "allah allah o bugun mü doğmuş" diyeceğin adam doğmamış.. yani benden öyle çok bir şey beklemenin manası yok. doğum tarihim ancak orlando bloom olmama izin veriyor.. kismet..

bunun dışında dikkatimi en çok çeken hadise johnny cash gibi süper bir adamın tarihteki belki de en anlamlı, en güzel konseri folsom hapishanesinde vermesi.. bugun gerçekleşmiş o. sene 1968.. bu tam olarak şuna benzer bir şey.. orhan gencebay'in gidip bayrampaşa cezaevinde konser vermesi gibi bir hadise.. onu en yürekten dinleyenlere bedava bir ziyafet..

her neyse.. dogi'nin aldığı hediyeyi saymazsak tek hediyemi kendime vereyim.. john cash söylesin benim için.. one..