Cumartesi, Ocak 03, 2009

Küba devrimi

Bir şekilde tek parti'nin tek ismin egemen olduğu ülkelerde kutlamalar bir garip oluyor. kimisi diktatorluk diyor bu çok sesliliğin kapanma hadisesi. Ki nihayetinde Atatürk'ten bir farkı yok Fidel'in.. İkisi de toplumunu değiştirmeye çalıştı. İkisi de ülkesini çok ama çok sevdi. İkisi de kendisinden önceki seçimli sistemi yok saydı. Eh nihayetinde ben demokrasinin çok da allah allah bir şey olduğunu düşünmüyorum..

Zira geçenlerde bulunduğum yerin sekreteri, kağıdın bittiğini, bir kaç balya kağıt istediğini, ama teslimat gelene kadar acaba kağıt şirketi'nin biraz kağıdı fakslayip fakslayamayacağını soruyordu kağıt şirketine.. Şimdi böyle insan 30 tane parti içinden birisine oy verse ne olacak vermese ne olacak.. Gerçekten zeki olan, gerçekten başa geçmeyi hak eden bir şekilde başa geçer zaten. Karşı darbe yapılırı falan filan..

Her neyse bunlar ev yapimi siyasi görüşlerim. Değinmek istediğin nokta garip kutlamalar.. Her yıl küba devrimi'nin seneyi devriyesinde, granma adinda, fidel ile che ve yoldaşlarının kübaya çıkarma yaptiklari gemi yürütülüyor sokaklarda.. Havana'nin karaköyünden, tophaneye kadar.. Hoş küçük beyaz bi tekne ama çocuklara çektirmenin manası ne fidel?