Çarşamba, Şubat 25, 2009

25 şubat 2009 uçak kazası


Bu jet yakıtı denen zamazingo bir şekilde acaip tutuşan bir şeydir. ters baksanız bile tutuşur. o yüzdendir ki bir ucağın en güvenli yerinde bulunur benzin depolari. ve üçe ayrılan bir uçakta yangın çıkmamasını tek bir şey açıklar "benzin yoktur o uçakta.."

Jet yakıtının bu denli manyak bir zamazingo olmasından dolayı uçaklara "düşüyoruz yarap, yangın çıkmasın diye benzini boşaltalım" butonu eklidir. pilot o düğmeye basarak tüm benzini boşaltabilir..

Şimdi ya o düğmeye basılmış, ya da uçağın yakıtı bitmiş. O düğmeye basılmadığı söyleniyor.. demek ki yakıt bitmiş. Son zamanlarda krizle birlikte hava yolları şirketlerinin inanılmaz önlemler aldıklarını biliyorduk. Demek ki bizimkiler de küçük esnaflık yaparak az benzin koyma yöntemini seçmişler.. veballeri boyunlarına..

ama benim tahminim ki thy'nin bu havacilik standartlarını yukarilara çeken "star alliance" adındaki bir örgüte üye olmasi yüzünden, böyle bir dandiklik yapamayacağı yönünde.. yani ucuz uçak seferi, charter değil bu uçuşlar sonucunda.. muhtemelen bir dandiklik oldu, ve benzin deposu benzin sızdırdı, kaybetti bu da benzinin bitmesine yol açtı..

her neyse ölenlerin ailelerine sabır diliyorum..

bu arada tüm bu yazı boyunca gerekli bilgilere veren canım dostum "dee" ye de buradan selam ederim..