Pazar, Şubat 08, 2009

Yaşayan Ölüleri Tanıyalım


genelde amerika ingiltere gibi yerlerde görülür yaşayan ölüler. en çok amerikada görülür. agir yürümeleri, isirma egilimleri, et yeme egilimleri, aptal olmalari ve ölü olmalari disinda sizden bizden farklari yoktur. hatta sartlar uygun oldugunda kolaylikla bir insan yaşayan ölü olabilir.

yaşayan ölülerle mucadele etmek çok kolay olabilir de olmaya bilir de. bir kere hizli hareket etmeniz kafalarina kafalarina uzaktan vurmaniz gerekir. ölüler çok olmanın avantajini kullanip sizi isirmaya calisacaklardir. isirilmamaya dikkat edin. zira ısırılırsaniz ölürsünüz sonra tekrar yasarsiniz. yasayan ölü olursunuz..

yasayan ölüler pek seks seven canlilar da degillerdir. bir yasayan ölünün seks yaptigini goremezsiniz. yer. yasayan ölü dedin mi benim aklima yemek geliyor. paso yiyen bir yaratiktir yasayan ölü. pardon "yiyeceksin de dikilecek misin" diye sorasim gelir. ama rabbim. yasayan ölüyü yaratan rabbim bir sekilde riskini da verebilir.


tam örneklemek gerekirse yasayan ölülerin hizlari "key sera sera" (bilmeyen varsa die videosunu koydum) söyleyen sevtap permanin kalca hareketleri hızındadır..

bir insan bir zombi ile gece vakti veya gündüz vakti karsilasabilir. mümkündür. zombiden korkmamaliyiz fakat ;

1- yavastir
2- aptaldir
3- cirkindir (ali eren beserler zombi oldugunda 2 ile carpioruz cirkinligi)

onun icin bir tornovida ile bile mucadele edebilir bir insan. ama diyeceksiniz ki sevdiklerimiz onlar, arkadaslarimiz, yurttaslarimiz ölü olsalar da canlarimiz degiller mi.. işte dilemmanin şeysi buradadir. rabbim elinde sonunda bizi yanina alacaksa nedir bu hayatta kalma telasi. bence zombiler mutlu insanlardir. oh oradan oraya aheste aheste.. kacani kovala kacamayani ye. oh ne ala..

degildir işte.

ayrica amerikan filmlerinde kullanilmayan bir başa cikis yonteminin de "3 kulvallah 1 elham" okumak oldugunu dusunuyorum ben. henuz denemeye firsatim olmamis olabilir ama işe yarayacagini düsünüyorum.. ayriyeten yere comelip garip hareketler yapmak sadece saldirgan kopeklerde ise yarayan bir hadise.. yapmayin..

bir zombi en basta sevkat istermis,dost istermis gibi gorunur.. kanmayin.
zombiden dost olmaz.. farketmissinizdir yasayan ölülere ayni zamanda zombi de diyebiliyoruz.

bu arada şu "humans are among us" scifi kanalin mükemmel bir reklam kampanyasi.. diğer reklam afişlerini de koymak istiyorum.. hayir uzayli da olsa hep derim, insan insandır..