Cumartesi, Aralık 27, 2008

Nato


Avrupa Birliği zamazingosu hakkında çalışırken, Nato konusunda da baya bir bilgi edindim.. Nato nedir ne değildir kıvamında..

komunizm ile savasi din ekseninde ve bir sekilde kontrgerilla ekseninde yapmis birliktir bu nato. resmi ve gayri resmi bir şekilde komunizm ile savaşmiştır zamanında.. şimdi ergenekon muhabbeti jitem muhabbeti olduğu için diyorum ki, bu jitem ve ergenekon nato gazı ile komunizm'e karşı kurulmuş örgütlerdir en başında..

izmirde evimiz daha dogrusu babaanemin evi nato lojmanlarinin yaninda oldugu icin muhabbetlerden haberdarim.. kücük bir pic olan ben o zamanlardan daha "gladio" yu sezmistim. tamam yalan soyluyorum. babaannemin evi alsancak stadinin yanindaydi. natoyu degil anasini satayim altayli sanveri izliyorduk..

her neyse konu o degil. natonun komunizm ile savasirken dini kullanmasi bugunun dünya düzeninin bicimlenmesini saglamistir. makyevelist olarak basariya giden yolda her yolun mubah olduguna inanmis bu yolla gayri nizami savas teknikleri gelistirmistir. gladio bunlardan biridir mesela. türkiyede ki abdullah catlilar gibi her nato ülkesinde bu örgütlerden bulunurdu. ilk cozuleni temiz eller zamazingosu sayesinde italya'nin ki oldu. hos italyan ordusunun en basarili askeri operasyonun lecce de bir kuyuya düsen keciyi kurtarmak oldugunu dusunursek gladio'nun bu kadar gizli kalmasi bile bir mucize.. fransada "plan bleu", isvicrede "projekt 46", ispanyada "montejurra" ve türkiyede "mahmut tuncer" gibi isimlerle anilan bu orgutler (edit: mahmut tuncer bir yanlislik eseri oraya girmis dogrusu "kontrgerilla" natonun "geri plan ordusu" adini verdigi bir hadisenin ürünleridir. hesapta bir sovyet savasi sirasinda cephe icinde kalarak partizan orgutlenmelere girecek bu orgutler derin devlet olmuslar, vatan vatandastan daha önemlidir dusturunu benimseyip devlet fasizminin kralini sunmuslardir..

bu bakimdan nato basarisiz bir ciftci gibidir.. tarlasindaki farelerle bas etmek icin kedi dolduran, kedilerle bas etmek icin kopek dolduran ve kopekler tarafindan yenilen bir ciftci gibidir.. fak yeah..