Pazartesi, Kasım 24, 2008

24 kasim 2008 kasimpasaspor altay maçı


istanbul'a sulu da olsa ilk kar düşmüş, böylelikle türkiyeye yari kış gelmişken, izmire aylardan sonra karı siktir et direk yagmur yagmis ve biz gök gürültüsünden acaip korkmuşken, istanbulda, recep tayyip erdogan stadinda oynanan ve kasimpasaspor'un iki gol atarak, ve taraftarlarinin tüm maç boyunca küfrederek kazandiklari bir musabakadir..

maçi anlatmadan evvel bilmeyenler için kasimpasa stadini anlatmakta yarar var.. simdi bu stat bir kapali ve bir kale arkasi tribunden olusmakta.. zamanında bedrettin dalan tarlabasini yikarken, burayi da özel ayirmis, ve kasimpasa semti sakinleri için bir stat olusmasini saglamis, ardindan recep tayyip beyin de gazlamasi ile yarisi mükemmel tribunlerle bezeli, yarisi apartmanlar ve dolmus duraklari ile menkul bir kiymet olmuş.. açık taraf kasimpasaya ve galata'ya bakmakta, kapali taraf ise "yokustan asagi kasimpasa" denebilecek bir yokus tarafinda..

stat bu şekilken, ve beyoglu'nun hemen kenarinda bulunurken, maça futbol dünyamizin eski ünlüleri akin etmis, besiktasli feyyaz ve uğur tütüneker'in takimlarinin mucadelesini izlemeye koyulmustu.. hakem kuddisi mütfüoglu macin baslama düdügünü üflerken, ertem sener "ulan gecen sene drogbayi anlatiyordum, şimdi şehmusu, erhan'i.. 40 yasina geldim yaptigim işe bak" diyordu...

velhasil kasimpasa ilk dakikalarda etkili olurken altay tipik bir deplasman takimi goruntusundeydi.. muhtemelen formalari ulusoy dinlenme tesislerinde unuttuklarindan, altay esofmanlari ile maca cikma niyetine girilmiş, formalarin arkasindaki numaralar da terkos pasajinda ütü marifeti ile yazilmisti..

gecen sene galatasaray'a efsanevi bir frikik golu atan erhan taninmamak icin maske takmiş oynuyordu.. dakikalar 30 civarini gösterirken, kuddisi acaip uydurma bir faul veriyor, "hocam ben topa 1 metre uzagim" diyen erdiye ise kiziyordu.. erhan iceriye kesme bir şut açarken, altay kalecisi bülent ise murat akin'in kafa sutuna bakmakla yetiniyordu.. maç 1-0 olmuştu ve kasimpasa taraftarlari golu küfür ederek kutluyor ve altay bir halt oynamiyordu, renkli pabuc giymekle artis futbolcu olacagini zanneten sehmus, 40 metreden rovesata falan cekiyordu.. hayir insan bir düsünür "ulan ben 40 metreden rovaseta atabilecek kalipta bir oyuncu olsaydim, altayda niye oynuyorum?" der.. her neyse..

ilk yari bu hengamede bitmis, kasimpasa taraftari ilk yarinin bitimini küfürlerle kutlamisti.. 50 kadar altay taraftari ise büyük altay diye bagirmaktaydi.. altay tribunde büyüktü büyük olmasina ama sahada acaip kücüktü..

ikinci yari bu tezahuratlarla basliyor, altay oyuna can ve tiagoyu aliyordu.. kasimpasa sehircisi bu iki degisikligi küfür ederek protesto ediyordu.. bu degisikler altay'a yaramis akin akin gelir olmustu.. ama kasimpasa savunmasindaki jens katiyyen altay forvetlerine izin vermiyordu.. 45 den 75 e kadar altay gol aradi.. "palermo beraberlik icin bastiriyor" lafinda palermo yerine altay vardi resmen.. ama olmuyordu.. sahada en güzel duygularin iki katili vardi ve bunlara da tiago ve sehmus deniyordu.. 40 metreden sutlar cekiliyor, penalti noktasindan rovesatalar icat ediliyordu.. kasimpasa taraftarlari takimlarinin bu oyununu küfrederek protesto ediyorlardi..

derken kasimpasa'nin golu geldi.. futbol yine bildigini yapiyor, ve atamayana atarlar metodunu sokuyordu oyuna..

hülasa, biraz daha altay'in bastirmasiyla, kahvedekilerin "gol atacan ne olacak 2-1 olacak ne kasiosun ki arkadas" izmirliligi ile bir mac daha bitiyordu.. altay diyarbakir sporu yense liderken, 3 maci üstüste kaybedip playoflara bile kalamama telasina düsüyordu.. yine de taraftarlar icin altay acaip büyüktü..