Pazar, Temmuz 15, 2012

tek tık eylemcisi #ozgurlugunesahipcik

"Merak etmeyin biz internetteniz"
internet aktivizmi, konusunda iki farklı bakis acisi bulunmaktadir dünyada.. birincisi tahrir gibi, wallstreet gibi eylemlerin örgütlenmesini sağladığı için mükemmel bir şey olarak görülmesidir.. bir eylemi örgütlemek için, bir duruşu gösterebilmek için bundan 20 sene önce el ilanlari ile oradan oraya koşanlar bunu tek tikla yapabiliyor artik.. insanlari ayaga kaldirabiliyor..

ikinci görüş ise,
internette bilgisayari basinda tik yaparak bir şeye destek olan insanin, kendisine gelebilecek minimum zararla bu işin içinden çıkması ve gerçekten bir şey yapmış olduğunu düşünmesi..

yani özünde internet aktivizmine iki farkli şekilde yaklasiyor insanlar.. eğer interneti bir araç olarak kullanip, reel dünyada gerceklestirilecek bir olayi örgütlemek için kullanirsaniz bu mükemmel bir şey.. tahrir meydanini doldurup, rejimi baştan başa değiştirebilirsiniz internetle.. ama işte bunun için, yürekli insanlara ihtiyaç var. sonuçta devrim tiklamayla değil, tüm varligi ile o meydanda olan insanlarla gerçekleşti.

bir bakima da dikkat çekip derdinizi anlatabiliyorsunuz insanlara internet sayesinde.. 68lerde, insanlar sokaktaydi, her gün eylem yapiliyor, 6. filo dolmabahçeden kovalaniyordu. ama bir o kadar insan evlerinde oturuyor, ve o sokaga cikanlari düsman olarak görüyordu. çünkü medya, halki sevmeyip ondan korkan insanlarin, şu beatles in gözlerinin içine bakarak "all you need is love" diyen adamlarin elindeydi..

şimdi o insanlar yine var. sokağa çıkan insanlardan ayri yerdeler, ama bu sefer çoğunluğu sokağa çıkanlarin dertlerini rt yapiyor, arkadaşları ile paylaşıyor.. eğer olayi "tamam rtledim, gösterilecek tepkimi gösterdim. bundan sonrasinda bir şey yapmam" diye algılarsak, internet sayesinde dünyayı düzleştirip, inanilmaz karlar etmeye başlayan kapitalizmin ekmeğine yağ sürmüş oluruz..
Yeteri kadar tikladiginiz yetmedi mi? harekete geçme zamanı!

  onlar bir şeyleri yasaklarken biz buradan "protesto ediyorum seni hain adam, al sana rt" diyip durursak onlar kazanır.. biz burada, gerçekte yapacağımız şeyleri örgütlemeli, planlamaliyiz.. biz burda sokakları konuşmaliyiz.. biz burda deniz gezmiş'in aslinda onun için çabaladığını bilmeyip, onu yakalatan gemerek'teki köylü gibileri yok etmeliyiz.. hiç değilse sokaklara gelemeyen insanlara, sokaklarda neden olacağimizi anlatmaliyiz..


bu arada bildiginiz gibi bazi sevgisiz insanlar, insanlari sevmeyen, onlardan korkan, aşk namina hiç bir şeye sayip olmayan insanlar, onelovefestte yasaklar koymaya karar verdiler.. içki içilmedi edilmedi bir festivalde, geçti gitti.. ama artik ozgurlugumuze sahip cikmamiz gerekiyor.. kafalarina göre istedikleri şeyi yasaklayamayacaklarini öğrenmeleri gerek.. şimdilik sadece tikliyoruz ama sonrasinda umarim bizi kanli canli olarak karsilarinda görecekler:  http://t.co/AItU3OPL