Cumartesi, Nisan 25, 2009

haftanın şarkısı #19

(ya efendi yakisikliligina güvendin ama kiz seni birakmis.. ardindan anca şarkı yaz böyle!)



ne haftaydı ama.. uzun zamandır bu kadar dolu dolu bir donem yasadigimi hatirlamiyorum.. her neyse. haftanın sarkisi da ona uygun olsun bari "siyah gomlek"..

la camisa negra juanes'in 2005 yilinda cikardigi bir balad. çirkin ve siyah gömlekli bir adamdan bahseder.. şarkinin söylediği günde juanes'i sevgilisi bırakmıştır, sevmekten vazgecmiştir artik "sen de adam mısın be" der sevgilisi buna "ama siyah gomlegim var lan?" demekle yetinir juanes. verir sonra kendisini colombiyanin sefil meyhanelerine.. "rakıyı sek içerdim, su oldun aktın içime" der manitasina.. gecenin ilerleyen saatlerinde kafayi iyice bulan juanes başlar "orospuaaa" falan demeye.. "aman ayip oluyor abi" diyip zorla gönderirler evine...

öyle acıklı bir sarkidir aslinda ama verince arkadan neşeli müziği sanıyorsun ki düğün balayı anasını satiim. (hop bakınız bu hafta)

bir de bu şarkı hakkinda bir munakasa var ki, o da italyanin neofaşistlerinin bu şarkiyi sahiplenmesi. zira musollini siyah gomlek giydirirmiş insanlara. ne zaman italyada bir barda calinsa bu sarki, neo fasistler mussolini selami verir milleti korkuturlarmis. ondan bir cok solcu radyoda yasaklanmis bu sarki..

hal boyleyken boyle efendiler. hep beraber dinliyoruz, juanes - kara gomlegimin cebine leblebi doldurdum, benden ayrilan yari kurşunla doldurdum!